China, interesata sa investeasca in sectorul energetic romanesc

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 23:47
1428 citiri
China, interesata sa investeasca in sectorul energetic romanesc

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a primit luni delegatia companiei chineze China Huadian Engineering Co. Ltd. (CHEC), care este interesata de investitii in domeniul energetic romanesc, potrivit NewsIn. 

"In cadrul discutiilor purtate cu ministrul Ion Ariton, reprezentantii companiei chineze si-au declarat interesul de a investi in obiective din industria miniera si din productia de energie pe baza de carbune", se arata in comunicat.

Compania face parte din grupul China Huadian Corporation, avand un rol important pentru dezvoltarea ingineriei si tehnologiei industriale in domeniul energiei conventionale si neconventionale.

La sfarsitul anului 2009, CHEC a fost numita intreprindere de exceptie de catre Asociatia din Industria de Energie Electrica din China, avand un capital circa 1,5 miliarde dolari si vanzari anuale de circa 1,35 miliarde dolari, cu o crestere anuala medie de 20%.

CHEC detine in prezent peste 186 de brevete proprii si a primit medalia de "intreprindere de tehnologie avansata", noua ani la rand.

#industria miniera, #energie, #companiei chineza, #investitii in domeniul energetic, #domeniul energetic , #stiri Ion Ariton