Firmele nu vor mai primi gaze ieftine de la 1 noiembrie

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 23:43
1198 citiri
Firmele nu vor mai primi gaze ieftine de la 1 noiembrie

Combinatele chimice si producatorii de energie nu vor mai primi exclusiv gaze din productia interna, mai ieftine de aproape doua ori fata de cele importate, asa cum au beneficiat in ultimul an, deoarece Guvernul nu a prelungit aceasta facilitate care va expira, astfel, la inceputul lunii noiembrie, informeaza Mediafax.

"Guvernul nu a luat nicio decizie in ceea ce priveste prelungirea acestei facilitati", a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Economiei, Ion Ariton, la finalul sedintei de joi a Executivului.

Guvernul nu a programat nicio alta sedinta pana la sfarsitul lunii octombrie, cand va expira aceasta facilitate acordata combinatelor chimice si producatorilor de energie electrica si termica.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca Ministerul Economiei a transmis Guvernului un document in care se precizeaza ca, din punctul de vedere al institutiei, nu se impune prorogarea termenului in care combinatele chimice si producatorii de energie au beneficiat de gaze ieftine din productia interna.

"Fara prelungirea acestui termen, se considera ca este o renuntare tacita la facilitatea respectiva", au aratat sursele citate.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a anuntat, in urma cu zece zile, ca va discuta cu premierul Emil Boc eventuala prelungire a legii prin care o serie de companii chimice primesc doar gaze din productia interna.

Surse oficiale au declarat atunci agentiei MEDIAFAX ca ministrul a avut o discutie cu premierul Emil Boc pe aceasta tema, fara insa sa fie luata o decizie.

Ministerul Economiei a decis anul trecut sa sprijine industria chimica si producatorii de energie prin alimentarea exclusiv cu gaze produse de Romgaz, al caror pret este de circa doua ori mai mic fata de cel al gazelor importate, pentru a rezista efectelor crizei economice si pentru a evita disponibilizarea a 9.000 de salariati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#energie, #firme, #gaze, #guvern, #ieftine, #producatori , #stiri Ion Ariton