Hidroelectrica si CNH, primele companii cu management privat?

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 18:31
1325 citiri
Hidroelectrica si CNH, primele companii cu management privat?

Hidroelectrica si CNH ar putea fi primele companii cu management privat, sustine Ministrul Economiei, Ion Ariton, care precizeaza ca noua forma de conducere urmand sa fie implementata din toamna, in cazul in care cele doua vor fi selectate, anunta Mediafax.

"In perioada imediat urmatoare, vom aplica o noua forma de conducere in unele companii ale ministerului.

Am lansat aceasta idee de management privat si cred ca va fi o solutie buna in perioada urmatoare. Ne dorim sa incepem cu companii care au avut rezultate nesatisfacatoare, dar in acelasi timp dorim si cu companii cu rezultate foarte bune, pentru a putea vedea efectele imediate ale acestei noi metode pe care o gandim de management.

E posibil sa fie Hidroelectrica si CNH, care ne creeaza probleme", a declarat, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat ca detaliile exacte ale proiectului nu sunt stabilite, putand fi vorba chiar de trei companii pilot pentru implementarea unui management privat.

Potrivit ministrului Economiei, pana la sfarsitul lunii iulie, trebuie sa fie gata evaluarea companiilor din subordinea ministerului, iar din lunile septembrie - octombrie sa se inceapa cu managementul privat.

Ariton a precizat ca forma de management - persoana fizica, firma sau o combinatie intre cele doua - nu a fost inca stabilita, dar se vor incerca cele mai bune variante pentru a spori profitul companiilor de stat.

Cele mai mari 30 - 40 de companii cu capital de stat vor avea management privat, iar Guvernul va angaja o firma independenta de resurse umane, cunoscuta pe plan international, care sa asigure o selectie cat mai buna a personalului, declara, in 10 mai, pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

#cnh, #companii management privat, #hidroelectrica, #ion ariton , #stiri Ion Ariton