In septembrie aflam primele companii de stat cu management privat

Marti, 12 Iulie 2011, ora 13:56
1526 citiri
In septembrie aflam primele companii de stat cu management privat

In luna septembrie vom afla care sunt primele zece companii de stat ce vor avea management privat, a anuntat ministrul Economiei, Ion Ariton, prezent la Brasov, relateaza NewsIn.

"Vrem sa implementam management privat la zece companii odata. Dintre acestea, doua vor fi sigur CNH Petrosani si Hidroelectrica. Nu a fost inca stabilit care sunt celelalte companii", a spus ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, prezent in judetul Brasov, unde compania Premium Aerotech (ce face parte din grupul EADS) a deschis marti o noua fabrica de componente pentru aeronave la Ghimbav, in urma unei investitii de 40 milioane euro.

De asemenea, Ariton a precizat ca proiectul privind listarea pe bursa a producatorului de gaze naturale Romgaz va demara dupa 1 ianuarie 2012, iar pana la acea data Ministerul Economiei se va ocupa de listarea Transelectrica si Transgaz.

La sfarsitul lunii mai, ministrul Economiei a precizat ca vrea ca  doua companii din portofoliul sau sa aiba management privat, pana in iulie. Astfel, o companie cu profit si una pe pierdere vor intra intr-un program "in doi pasi" de inlocuire a actualei conduceri

"Inca nu am stabilit care vor fi companiile, dar va fi una cu profit - pentru ca si cele cu profit pot avea un profit mai mare - si una aflata pe pierdere. Pana in luna iulie, vreau sa avem noi conduceri private la cele doua, urmand ca apoi sa evaluam rezultatele", a declarat Ariton.

Ministrul Economiei a precizat ca nu s-a stabilit deocamdata modalitatea prin care se va realiza managementul privat, existand discutii inclusiv cu Banca Mondiala despre modalitatea de punere in practica a acestui proiect.

"Nu s-a pus insa problema de management strain, ci de management privat. Poate fi vorba despre un manager sau o firma care sa preia managementul. In mod normal, evaluarea se face la un an, dar cred ca putem face o evaluare si la sase luni", a precizat Ion Ariton.

#companii management stat, #ion ariton companie management privat, #companie , #stiri Ion Ariton