Listarea la Bursa a Romgaz, printre prioritatile Ministrului Economiei

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 17:18
1353 citiri
Listarea la Bursa a Romgaz, printre prioritatile Ministrului Economiei

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca ministerul a demarat procedurile de listare la Bursa a Romgaz, acestea urmand sa fie finalizate in toamna anului viitor, transmite corespondentul NewsIn.

"Listarea la Bursa a Romgaz este una din prioritatile ministerului. Procedura de listare a fost demarata, iar ea va dura aproximativ 12-14 luni", a declarat Ion Ariton.

Premierul Emil Boc declarase, in luna ianuarie, la TVR, ca procedurile de listare a unor actiuni din companiile de stat la bursa, incepute in 2010, vor fi finalizate in prima parte a anului 2011, dand atunci ca exemplu Transelectrica si Romgaz.

Listarea pe bursa a unor pachete de actiuni din marile companii energetice de stat este un proiect mai vechi al autoritatilor, ce facea parte din Strategia Energetica a Romaniei.

Fostul ministru al Economiei si Finantelor Varujan Vosganian declara, in decembrie 2007, ca in 2008 urmeaza sa fie listate pe bursa cate 10% din actiunile Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2011, iar listarile Hidroelectrica si Nuclearelectrica au fost blocate deoarece aceste doua companii urmau sa faca parte din gigantii energetici Electra si Hidroenergetica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ion ariton, #listare bursa , #stiri Ion Ariton