ME aproba dezvoltarea retelelor smart grid in Romania

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 11:27
1917 citiri
ME aproba dezvoltarea retelelor smart grid in Romania

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a semnat in urma cu doua zile un ordin de ministru prin care a aprobat un plan de actiune care vizeaza introducerea retelelor electrice inteligente (smart grid) in Romania, a declarat, marti, secretarul de stat in institutie Claudiu Stafie, precizeaza Mediafax.

Prin ordin de ministru s-a semnat acum doua zile (duminica - n.r.) planul de actiune pentru dezvoltarea retelelor smart grid. Este clar ca acest concept va remodela toata gandirea noastra in privinta investitiilor pe termen lung", a afirmat Stafie la conferinta Mediafax Talks about Energy.

Presedintele Comisiei de servicii si industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, prezent la conferinta, a spus ca UE are alocata suma de 4,2 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a retelelor smart grid.

O retea inteligenta livreaza electricitate de la furnizori la consumatori folosind tehnologie digitala cu comunicare pe doua cai pentru a controla electrocasnicele din locuinte cu scopul de a economisi energie, de a reduce costurile si de a creste fiabilitatea si transparenta serviciilor.

Stafie a adaugat ca Ministerul Economiei ar putea supune dezbaterii publice, la inceputul anului 2011, un proiect de strategie energetica pentru 2010-2035.

"Trebuie sa luam in calcul consumul de energie pentru perioada urmatoare, costurile, impactul energiilor regenerabile si al noilor unitati de productie a energiei", a spus Stafie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#me, #retele, #smart, #grid , #stiri Ion Ariton