Ministrul Economiei: cresterea economica va fi resimtita de la 1 ianuarie

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 17:51
882 citiri
Ministrul Economiei: cresterea economica va fi resimtita de la 1 ianuarie

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca incepand cu 1 ianuarie 2011 cresterea economica va fi resimtita, deoarece Romania are niste rezultate "extraordinare" la export, cresterea fiind "foarte semnificativa", transmite corespondentul Mediafax.

"Eu am convingerea si uitandu-ma si pe rezultatele economice pe care le avem la nivel de minister, incepand cu 1 ianuarie cresterea economica va fi resimtita, chiar daca ea nu va fi in procente foarte mari, spuneam de acum doua luni ca undeva la 1-1,5 la suta va fi aceasta crestere.

Va pot spune ca avem niste rezultate extraordinare la export, nu vreau sa va dau cifrele acum, intrucat nu am datele, dar pot sa va spun ca exportul pana in luna a noua a fost mai mare decat in 2008, o crestere foarte semnificativa", a spus Ariton. 

Ministrul Economiei a afirmat ca Romania exporta mai ales automobile. 

Intrebat daca Dacia este principalul sustinator al cresterii exporturilor, Ion Ariton a raspuns ca procentul acestei companii este de aproximativ 12, fiind "un procent important". 

El a mentionat ca programul de reinnoire a parcului auto din Germania si Franta "a fost benefic exportului din Romania". 

#crestere, #economica, #economiei, #ministrul , #stiri Ion Ariton