Puterea si opozitia au cazut de acord asupra unor amendamente

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 18:09
1337 citiri
Puterea si opozitia au cazut de acord asupra unor amendamente

Parlamentarii opozitiei au cazut de acord, in urma unor negocieri cu ministrii Gheorghe Ialomiteanu si Ion Ariton, asupra a patru obiective urmarite de PSD si PNL in ceea ce priveste bugetul de stat pe anul 2011, a anuntat presedintele Comisiei de buget, Viorel Stefan, transmite NewsIn.

La reluarea lucrarilor din comisiile reunite de buget-finante, social-democratul Viorel Stefan a anuntat rezultatul negocierilor opozitiei cu puterea.

"Dupa lupte grele, putem spune ca nimeni n-a invins decat ratiunea.

Acesta este motivul pentru care noi am revenit in sala de dezbateri, pentru ca am cazut de acord cu colegii nostri din arcul guvernamental sa revenim asupra bugetului ICCJ si in discutarea amendamentului promovat de Comisia juridica sa va rugam sa fiti de acord cu suplimentarea bugetului acestei institutii cu 10 milioane de lei.

De asemenea, rugam MFP sa faca un angajament ca la prima rectificare bugetara va onora si diferenta de 42 de milioane solicitata de catre aceasta institutie si sustinuta de Comisiile juridice", a afirmat Stefan.

"De asemenea, am convenit sa revenim asupra votului in legatura cu amendamentul promovat de noi care priveste introducerea unor criterii transparente de alocare a sumelor in interiorul programelor nationale de infrastructura rurala.

Colegii din arcul guvernamental au promis sprijin pentru promovarea acestui amendament in plen. A treia chestiune convenita - sa revizuim criteriile de alocare a sumelor pentru drumuri judetene si comunale.

Al patrulea punct pe care ne-am inteles este acela de a fi de acord sa introducem in textul Legii bugetului prevederea ca incepand cu 1 ianuarie 2011, microintreprinderile pot opta pentru plata unui impozit de 3% pe cifra de afaceri ca alternativa la regula generala de plata a 16% pe profit.

Acestea sunt cele patru obiective asupra carora s-a realizat consens in cadrul negocierilor", a prezentat Viorel Stefan.

Ulterior, comisiile au votat suplimentarea bugetului ICCJ cu 10 milioane de lei, cu promisiunea secretarului de stat din MFP Gheorghe Gherghina ca la rectificare sa mai fie alocate inca 42 de milioane. In privinta criteriilor de finantare in cazul programelor nationale, dar si a repartizarii sumelor pentru reabilitarea drumurilor s-a dat un vot de principiu.

De asemenea, s-au adoptat bugetele MAI, al Ministerului Comunicatiilor, al Ministerului Economiei si al Ministerului Apararii Nationale.

#puterea, #opozitia, #amendamente , #stiri Ion Ariton