Sindicalistii Hidrosind picheteaza Min.Economiei

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 15:15
1600 citiri
Sindicalistii Hidrosind picheteaza Min.Economiei

Circa 300 de sindicalisti din Federatia Sindicala a Hidroelectrica, Hidrosind, protesteaza in fata Ministerului Economiei si al companiei Hidroelectrica din Capitala, fata de infiintarea celor doi giganti energetici, sindicalistii fiind chemati la negocieri de catre ministrul Economiei, Ion Ariton, informeaza NewsIn.

"Intalnirea cu ministrul Ion Ariton a durat aproximativ 40 de minute.

Noi i-am prezentat nemultumirile noastre, ca sindicatul nu a fost consultat in privinta restructurarii sectorului energetic romanesc si i-am prezentat propria noastra varianta de reorganizare, prin care Hidroelectrica sa ramana intacta si nedivizata.

Luni la prima ora ii vom prezenta la minister varianta noastra de restructurare", a declarat vineri Agentiei NewsIn presedintele Hidrosind, Decebal Sulea.

Acesta a precizat totodata ca Ariton le-a promis sindicalistilor din energie ca ii va prezenta si premierului Emil Boc problema lor.

La randul sau, Ministerul Economiei informeaza, printr-un comunicat, ca ministrul Ion Ariton le-a spus sindicalistilor ca infiintarea celor doua companii va fi facuta doar cu respectarea tuturor pasilor legali si i-a asigurat pe reprezentantii Hidrosind ca vor fi puse in aplicare toate hotararile judecatoresti emise in acest caz.

"Consider ca un proiect de o asemenea anvergura nu trebuie grabit.

Sunt deschis oricaror propuneri de imbunatatire a proiectului de infiintare a celor doua companii si, in masura in care ele sunt constructive, vor fi luate in considerare.

Cele doua companii energetice pe care vrem sa le infiintam trebuie sa fie fezabile si sa garanteze cresterea eficientei sistemului energetic national", a declarat ministrul Ariton in cadrul intalnirii.

Cele doua parti au stabilit ca saptamana viitoare sa aiba loc o noua intalnire a sindicalistilor atat cu specialisti ai ministerului, cat si cu conducerea ministerului, pentru a discuta propunerile concrete ale Hidrosind cu privire la imbunatatirea proiectului infiintarii celor doua companii.

Sindicalistii protesteaza fata de infiintarea celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, iar evenimentele se vor incheia la ora 15:30.

Pichetarea sindicalistilor din energie are loc in acelasi timp cu desfasurarea sedintei AGA a Hidroelectrica.

Pichetarea de vineri a Hidrosind a fost determinata de convocarea Hidroelectrica din 19 noiembrie pentru a consfiinti proiectul de divizare/fuziune al Hidroelectrica, dar si de "modul cel putin defectuos in care s-a desfasurat sedinta CA al Hidroelectrica din data de 7 octombrie, sedinta la care trebuia sa se aprobe un nou proiect de divizare/fuziune al Hidroelectrica in vederea constituirii Electra si Hidroenergetica".

Hidrosind a protestat inca de la inceput fata de infiintarea celor doi mari campioni energetici, Electra si Hidroenergetica.

Sindicalistii se tem ca pretul de productiei al energiei electrice ar putea creste dupa infiintarea celor doua companii. Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO). Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare. 

#hisrosind, #pichet, #sindicalisti , #stiri Ion Ariton