Iliescu neaga orice cunostinta privind informatiile aparute pe Wikileaks

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 09:23
1360 citiri
Iliescu neaga orice cunostinta privind informatiile aparute pe Wikileaks

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, referindu-se la documentele Wikileaks privind promovarea sa ca ministru de Externe in anii '70, ca nu a discutat nimeni cu el in acea perioada asa ceva.

Fostul presedinte al Romaniei a a subliniat ca, la acel moment, traversa o perioada de "surghiun" din partea regimului.

"Am vazut si eu informarea respectiva. Nu cunosc asemenea intentii. Cu mine nu s-a discutat. Eram intr-o perioada de surghiun in anii care sunt mentionati, cand eu ma aflam undeva la Iasi. Deci nu cunosc. Or fi fost asemenea ganduri, dar nu le-a impartasit nimeni cu mine", a spus Iliescu.

El a precizat ca nu crede ca se punea problema, la momentul respectiv, numirii sale in functia de ministru de Externe.

"Eu am fost ministru pentru problemele Tineretului si in 1971, februarie, am fost promovat in conducerea de partid, ca secretar cu probleme ideologice. In iulie am fost inlaturat, am stat exact cinci luni de zile, dupa aceea am fost trimis la Timisoara, apoi la Iasi. Deci nu cred ca se pune problema atunci, dar in orice caz nu s-a discutat cu mine o asemenea posibilitate", a mai spus omul politic.

Presa a relatat, citand un document Wikileaks, ca Ion Iliescu s-ar fi aflat pe lista posibililor candidati la functia de ministru de Externe al Romaniei in anul 1974, alaturi de Stefan Andrei, se arata intr-un mesaj diplomatic trimis pe 4 mai 1974 de Ambasada SUA la Bucuresti catre Departamentul de Stat american, Munchen si NATO.

#ion iliescu wikileaks, #iliescu ministru externe, #informatii iliescu wikileaks ministru , #Cariera