Ion Tiriac cere statului sa-i controleze afacerile: Sa punem capat intoxicarilor

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 12:10
4087 citiri
Ion Tiriac cere statului sa-i controleze afacerile: Sa punem capat intoxicarilor
Foto: Vocea Transilvaniei

Omul de afaceri Ion Tiriac cere autoritatilor statului sa-i verifice toate afacerile, pentru a pune capat speculatiilor aparute recent in presa, in legatura cu activitatile Grupului Tiriac.

Solicitarea vine dupa ce numele lui Ion Tiriac a aparut intr-unul din dosarele in care este cercetata Elena Udrea, fost ministru al turismului.

"Subsemnatul, Ioan Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizan transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac", sustine omul de afaceri, miercuri, intr-o scrisoare deschisa.

In continuare, acesta precizeaza ca a lansat invitatia pentru a punce capat "speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni".

"Am decis sa fac acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.

Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu Autoritatile Statului Roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers", puncteaza Ion Tiriac.

Scrisoarea vine ca un raspuns al omului de afaceri la plangerea formulata impotriva Elenei Udrea in legatura cu modul in care Ion Tiriac ar fi primit fonduri europene pentru constructia clubului Stejarii.

Situat in imediata apropiere a complexului rezidential de lux Stejarii, construit de Ion Tiriac in zona padurii Baneasa din Bucuresti, Stejarii Country Club este o investitie de circa 18 milioane de euro, din care 8 au provenit din fonduri europene.

DNA cerceteaza modul in care Udrea i-a dat lui Tiriac fonduri europene

Mai exact, Elena Udrea este acuzata ca i-ar fi dat fonduri europene omului de afaceri pentru clubul respectiv, dar banii nu au fost utilizati in scopul pentru care s-au alocat, adica dezvoltarea turismului in zona, ci pentru locatarii din luxosul cartier rezidential Stejarii, unde locuieste si Elena Udrea.

In acest dosar s-a inceput urmarirea penala "in rem", adica asupra faptei, nu a persoanelor implicate, potrivit cotidianului Bursa, care ar cita dintr-un raspuns primit de la DNA.

Replica Tiriac Holdings

Reprezentantii Grupului Tiriac sustin ca proiectul Rezidential Stejarii a fost realizat integral cu capital privat, fara fonduri europene, iar scopul acestuia este pur comercial.

"Constructia Proiectului Rezidential Stejarii a fost demarata in anul 2008 si finalizata in 2010, drept urmare nu poate fi subiectul unui contract de acordare de fonduri europene semnat in anul 2011", se mai arata intr-un comunicat de presa al companiei.

D.R.

#Ion Tiriac scrisoare deschisa, #Tiriac afaceri Udrea, #Tiriac acuzatii Udrea , #Afaceri