Bucataria HVB-Tiriac

Marti, 06 Septembrie 2005, ora 06:28
1126 citiri

Contractul de fuziune dintre HVB si Banca Comerciala Ion Tiriac a intrat in vigoare. Cele doua banci vor functiona in paralel pina la sfirsitul primului semestru din 2006.Contractul de fuziune semnat in luna iunie a acestui an intre Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), actionarul majoritar al HVB, si Banca Comerciala Ion Tiriac a intrat in vigoare la sfirsitul saptaminii trecute. Potrivit noului contract, BA-CA va controla 50,1% din actiunile institutiei de credit din Romania. Celalalt actionar principal va fi omul de afaceri Ion Tiriac. Actionarii minoritari ai BCIT, care in prezent controleaza 10,11% din actiunile bancii, vor deveni si ei actionari in noua entitate bancara.

Rocada la nivel inalt

Pentru a facilita incheierea procesului de fuziune, cele doua banci vor opera o serie de mutari la virf. Astfel, Wolfgang Schoiswohl va fi numit director financiar in cadrul BCIT. Anterior, Schoiswohl, in virsta de 43 de ani, a ocupat functia de vicepresedinte al HVB Bank Romania.

Actualul director financiar al Bancii Tiriac, Florian Kubinschi, 45 de ani, va ocupa o pozitie similara in cadrul grupului BA-CA.

Alaturi de Schoiswohl, echipa manageriala a Bancii Tiriac va fi formata din Selcuk Saldirak, responsabil pentru pietele internationale, Haluk Kurcer, insarcinat cu celelalte operatiuni ale bancii, si Catalin Pirvu, pe partea de retail si intreprinderi mici si mijlocii.

Andreas Gschwenter, 36 de ani, care pina acum a ocupat functia de director pentru Serbia si Muntenegru din cadrul bancii germane, va prelua o pozitie similara in subsidiara HVB din Romania.

Dan Pascariu, presedinte si res-ponsabil pentru pietele internationale, si Manuela Plapcianu, coordonator al Departamentului de retail si corporate, isi vor mentine functiile pe care le detin, in prezent, in structura HVB Bank Romania.

Autor: Florin Cepraga

Cotidianul