Preluarea HVB, sub lupa Consiliului Concurentei

Vineri, 09 Septembrie 2005, ora 02:11
771 citiri

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de preluare a bancii germane Bayerische Hypo und Vereinsbank AG (HVB) de catre UniCredito Italiano, intrucat ambele institutii bancare au activitati pe piata romaneasca de profil. UniCredito a notificat achizitia la sfarsitul lunii august.

Reprezentantii Consiliului vor solicita completarea notificarii cu date si informatii, iar institutia va lua o decizie in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este completa. Luna trecuta, banca italiana a oferit 20 de miliarde de euro pentru preluarea grupului german, operatiunea fiind cel mai important acord transfrontalier in sectorul bancar din Europa.

In Romania, UniCredito este prezent prin banca UniCredit Romania, Unicredit Leasing si UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializata in servicii operationale bancare.

La randul sau, grupul HVB detine pe piata autohtona HVB Bank Romania, HVB Banca pentru Locuinte, HVB Leasing si societatea de brokeraj, administrare de active si consultanta CA-IB.

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), divizia pentru Europa Centrala si de Est a HVB, a finalizat, recent, tranzactia privind fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Comerciala Ion Tiriac, pentru care acordul dintre parti a fost semnat in luna iunie. Tranzactia a fost deja aprobata de Consiliul Concurentei.

Azi