Fratii Negoita vand apartamente doar cu buletinul

Luni, 23 Martie 2009, ora 09:04
17256 citiri
Fratii Negoita vand apartamente doar cu buletinul

" Vindem 200 de apartamente la pret de costuri, cu aproximativ 650 euro/mp. Practic, vindem un apartament cu 2 camere incepand de la 57 de mii de euro. Nu cerem nici o dovada potentialului cumparator, prin care sa demonstreze cat, cum si de unde castiga", a declarat, in exclusivitate pentru Bloombiz omul de afaceri Ionut Negoita, care detine impreuna cu fratele sau complexul rezidential Confort City.

Cu ce oferta imobiliara veniti acum pe piata?

Avem o oferta de 1680 de apartamente. Aproximativ 500 dintre ele sunt vandute si mai mult de jumatate dintre ele sunt luate in primire.

Noi am venit cu cateva solutii pentru ca sunt potentiali clienti care ar dori sa-si cumpere o locuinta, dar sunt speriati de costuri, de dificultatea de a obtine un credit de la banci.

Oferim o finantare proprie, 30% avans platit direct la noi, pentru un credit de maxim 12 ani, cu diferite dobanzi, plecand de la 7% pe 3-5 ani, daca cineva isi poate permite sa plateasca atat de repede, pana la 14% pentru un credit de 12-15 ani, fara alte adaosuri.

Pe de alta parte nu cerem nicio dovada potentialului cumparator, prin care sa demonstreze cat, cum si de unde castiga.

O alta masura pe care am luat-o este sa vindem 200 de apartamente la pret de costuri. Asta inseamna aproximativ 650 euro pe mp. Practic, aceasta promotie se traduce in urmatoarele preturi: o garsoniera se vinde incepand de la 47 000 de euro, un apartament cu 2 camere de la 57 de mii iar unul cu 3 camere de la 79 de mii, la un curs inghetat de 3.95 lei/euro.

In oferta dumneavoastra figureaza apartamente standard si la semirosu. Ce conditii ofera apartamentele achizitionate la semirosu si ce conditii ofera celelalte?

Standard inseamna cu finisaje complete iar la semirosu peretii sunt placati cu rigips, sunt chituiti, sapa pe jos, inatalatii electrice si sanitare facute.  Doritorii pot sa-si personalizeze apartamentul mai mult decat le putem oferi noi desi avem o gama variata de parchet si de faianta, din care se poate alege.

Preturile din oferta includ sau nu TVA-ul?

Preturile sunt preturile finale.

Cat plateste un cumparator pentru un apartament standard, cu doua camere, daca mai doreste si un garaj si o boxa?

Un loc de parcare este 3 900 de euro si o boxa costa in jur de 5000 de euro.

Ati mentionat ca aceste apartamente sunt vandute in euro, la un curs inghetat de 1 euro= 3, 95 lei. Inseamna ca va asteptati la un curs de peste 4 lei in 2009?

Este o oferta pentru primul an, pentru 2009. In acest moment, cursul este aproape 43.000 lei/euro. Noi putem oferi apartamentele la cursul de 3,95, pentru acest an. Am ales aceasta strategie tocmai pentru a facilita vanzarea.

Ati declarat recent ca valoarea portofoliului imobiliar pe care il detineti a scazut numai cu 15% anul acesta. De ce veniti acum cu o astfel de oferta ? Va asteptati la vremuri grele pentru imobiliare in 2009 si 2010 si vreti sa vindeti cat mai puteti?

Nu. Este o perioada destul de grea pentru Romania, nu vreau sa comentez motivele, sunt si motive reale si unele motive artificial create. Vrem sa venim cu o oferta intr-un moment in care oamenii sunt in asteptare.

Cu aceasta noua oferta va concentrati atentia pe partea de imobiliare sau in primul plan raman in continuare hotelurile, asa cum declarati recent?


Ramanem orientati si spre imobiliare. Este clar ca atentia este concentrata pe aceste domenii: hotelier, constructii si imobiliare. Noi ne vedem interesati de toate cele trei. Faptul ca acum nu este un moment tocmai bun pentru constructii e ceva trecator. Este foarte posibil ca in vara sa incepem un nou proiect rezidential. Sunt convins ca va mai fi mult de lucru in Romania.

La ce impact va asteptati?

S-au materializat deja 5,6 cereri, in urma ofertei, dar au fost cateva zeci de clienti care au venit sa se informeze.

#apartamente, #city, #complex, #confort, #fratii, #imobiliare, #negoita, #rezidential , #stiri Ionut Negoita