Ionut Negoita: Am nevoie de un teren de 5 ha pe litoral pentru un hotel de 150 mil euro

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 15:44
3688 citiri
Ionut Negoita: Am nevoie de un teren de 5 ha pe litoral pentru un hotel de 150 mil euro

Fratii Robert si Ionut Negoita, proprietarii grupului Pro Confort si ai celui mai mare hotel din tara, cauta teren pe Litoral pentru constructia unui hotel cu peste 1.000 de camere, proiect in care vor sa investeasca intre 150 si 180 de milioane de euro.

"Vreau sa construiesc pe Litoral, daca gasesc un teren sau inchei un parteneriat public-privat cu autoritatile locale sau Ministerul Turismului, un hotel cu peste 1.000 de camere, care sa fie legat de un mall, sa aiba piscine, sali de conferinta, Spa si restaurante. I-am facut cunoscuta intentia mea si doamnei ministru al Turismului", a declarat pentru Mediafax Ionut Negoita.

El a adaugat ca investitia intr-un astfel de proiect s-ar ridica la 150 - 180 de milioane de euro.

"Am putea intra intr-un parteneriat cu Ministerul Turismului, care are niste terenuri pe Litoral. Eu astept propuneri. Avem nevoie de un teren de cel putin cinci hectare, pentru un asemenea proiect. O zona potrivita ar fi intre statiunile Mamaia si Navodari", a afirmat omul de afaceri.

Potrivit lui Negoita, in cazul in care va gasi un teren disponibil, lucrarile de constructie la hotel ar putea incepe anul viitor. Fratii Negoita au si alte proiecte in domeniul hotelier.

Proprietarii firmei Pro Confort detin doua hoteluri Confort la Otopeni, un alt hotel in centrul Bucurestiului si Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din Romania si printre cele mai mari din Europa.

Pentru a extinde prezenta brandurilor hoteliere pe care le detine, Negoita intentioneaza sa acorde si francize.

"Vom impacheta cele doua nume, Confort si Rin, si vom incerca sa le dam in franciza unor hoteluri. Vom crea noi o oferta, cu care vom merge catre hotelieri", a precizat omul de afaceri.

Ei si-au propus sa construiasca un hotel in fiecare dintre urmatorii cinci-sase ani.

"Analizam si posibilitatea construirii unor hoteluri in orase precum Timisoara, Constanta, Cluj, Brasov sau Iasi. in momentul acesta incercam sa gasim terenuri disponibile. Vrem sa construim hoteluri de 3-400 de camere, investitia in fiecare dintre acestea fiind in jurul a 15 - 20 de milioane de euro", a mai spus proprietarul hotelurilor Rin si Confort.

Omul de afaceri a mai spus ca cele patru hoteluri au incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri cumulata de 25 de milioane de euro, la care aportul Rin Grand Hotel s-a ridicat la 15 milioane de euro.

#francize, #hotel, #investitie, #litoral, #ministerul, #turismului , #stiri Ionut Negoita