Prima Casa: o gura de oxigen pentru dezvoltatori?

Marti, 14 Iulie 2009, ora 10:54
1677 citiri
Prima Casa: o gura de oxigen pentru dezvoltatori?

Dupa ce saptamana trecuta a fost semnat primul contract, pentru un apartament vechi de doua camere din Colentina, Bucuresti, a venit randul si primei locuinte noi vandute. Impact a semnat vineri, 10 iulie, prima tranzactie a unui apartament de doua camere cu o sprafata utila de 60 de metri patrati. Valoarea apartametului este de 79.000 de euro, iar familia va plati diferenta de 19.000 de euro din resurse proprii.

Si fratii Negoita, care dezvolta un proiect cu 1.680 de apartamente, din care 600 mai sunt inca disponibile, spun ca au primit pana acum 35 de cereri pentru locuinte.

"Avem o lista cu 30-35 de persoane care asteapta sa devina eligibili pentru acest program, dar mai mult ca sigur se incadreaza si vor putea cumpara un apartament", a declarat recent Ionut Negoita.

Directorul general al GTC Romania, Shimon Gallon, ne-a declarat in urma cu cateva saptamani ca vor fi multi proprietari care isi vor vinde apartamentul vechi si vor cumpara unul nou, platind diferenta prin creditul acordat de "Prima Casa".

Unii proprietari de apartamente vechi, care cereau un pret sub 60.000 de euro pentru o locuinta cu doua camere, au umflat preturile cu 10%.

#casa, #case, #dezvoltatori, #locuinta, #prima , #stiri Ionut Negoita