Firmele canadiene vor sa faca outsourcing in Romania

Joi, 28 Iunie 2007, ora 10:04
1166 citiri

Firmele canadiene din domeniul IT, componente auto si industria farmaceutica doresc sa faca outsourcing in Romania, precum si sa investeasca in domeniul energiei, a declarat reprezentantul pentru servicii pe America de Nord, al Departamentului de Comert exterior, Viorel Predosanu.

"Societatile canadiene sunt interesate in special de domeniul IT, in care stim cu totii ca Romania are oameni foarte bine pregatiti. Noi am deschis insa drumul, urmand ca firmele interesate sa isi stabileasca modul de colaborare", a spus Predosanu.

Un alt domeniu in care firmele canadiene sunt interesate de a investi in Romania este cel energetic. In acest sens, cu ocazia vizizei secretarului de stat din cadrul ministerului IMM-urilor, comertului, turismului si profesiilor liberale, Iuliu Winkler a avut-o in Canada, comania Atomic Energy of Canada Limited (AECL) si-a manifestat intentia de a se implica in retehnologizarea centralei de la Cernavoda. "Colaborarea cu Canada in acest domeniu este una traditionala si urmeaza sa existe alte discutii pentru a stabili concret modalitatea de colaborare", a adaugat Predosanu.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)