Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iuliu Winkler: Nivelul taxei auto trebuie sa tina cont de puterea de cumparare a romanilor

Iuliu Winkler: Nivelul taxei auto trebuie sa tina cont de puterea de cumparare a romanilor
Nivelul taxei de prima inmatriculare auto trebuie sa tina cont de puterea reala de cumparare a cetatenilor din Romania, nivelul actual propus fiind prea ridicat, este de parere europarlamentarul roman Iuliu Winkler, intr-o intalnire cu Comisarul european pentru impozitare si uniune vamala, Laszlo Kovacs.

Laszlo Kovacs a reiterat necesitatea ca legislatia romaneasca in ceea ce priveste taxa auto sa fie elaborata in conformitate cu cerintele Comisiei Europene.
in cadrul intrevederii avute, Iuliu Winkler a mai discutat cu Laszlo Kovacs si despre prioritatile sale ca europarlamentar, solicitandu-i comisarului sprijinul pentru realizarea unei legaturi cat mai bune intre reprezentantii Comisiei Europene si cei ai Parlamentului European.

Noua modalitate de calcul a taxei include capacitatea cilindrica a masinii, vechimea acesteia si normele de poluare Euro.

Ordonanta de Urgenta privind taxa de poluare auto va fi aprobata de Guvern dupa incheierea consultarilor cu partidele parlamentare, dupa care ordonanta va intra in Parlament. Noua formula a taxei de prima inmatriculare auto (taxa de poluare auto) ar trebui sa intre in vigoare la 1 iulie 2008.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori