Winkler: Guvernul Romaniei ar trebui sa isi coreleze planurile anticriza cu UE

Vineri, 08 Mai 2009, ora 15:15
1278 citiri
Winkler: Guvernul Romaniei ar trebui sa isi coreleze planurile anticriza cu UE

 Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat astazi, la Cluj, ca, in opinia sa, Guvernul Romaniei ar trebui sa isi coreleze planurile anticriza cu planul existent la nivelul Uniunii Europene, transmite NewsIn.

"Romania are nevoie de un plan propriu de diminuare a efectelor crizei economice si financiare ale carui masuri sa fie armonizate cu directiile din Planul European de Relansare Economica.

Planul European de Relansare Economica poate produce rezultate concrete in tara noastra doar daca masurile luate de Guvernul Romaniei sunt in concordanta cu tendintele europene.

La noi nu se intampla, insa, acest lucru.

Exista un plan de relansare al Uniunii Europene pe care ar trebui sa il urmam si noi, iar Guvernul ar trebui sa fie, poate, mai atent la acest plan", a afirmat Winkler in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a spus ca miercuri, la Strasbourg, s-a luat o decizie de a aloca suplimentar cinci miliarde de euro pentru anumite proiecte, iar Romania ar putea accesa fonduri pe domeniul energetic.

"Cea mai mare parte a celor cinci miliarde de euro, si anume 3,98 de miliarde, sunt alocate proiectelor energetice.

Romania este direct interesata in aceste sume", a spus europarlamentarul.

Potrivit lui Winkler, alocarea de 200 de milioane de euro pentru proiectul Nabucco si a celor 40 de milioane de euro pentru conductele de interconectare retelelor de gaz cu Ungaria si Bugaria, sunt un beneficiu pentru Romania, iar proiectele trebuie continuate.

"Daca nu vom avea proiecte in saptamanile si lunile urmatoare, acesti bani vor fi consumati in alte state membre ale UE, deci este un concurs deschis pentru acesti bani.

In primul rand Guvernul ar trebui sa simta si sa inteleaga foarte clar faptul ca ne aflam intr-o competitie cu celelalte state membre. Intarzierea rectificarii bugetului de stat va aduce, in continuare, mari pierderi mediului de afaceri", a afirmat politicianul UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#planuri anticriza, #guvern, #UE, # relansare economica, #nabucco , #stiri Iuliu Winkler