Almunia cere noilor state membre UE sa continue reformele

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 17:49
2046 citiri
Almunia cere noilor state membre UE sa continue reformele

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare Joaquin Almunia, a cerut vineri noilor state membre ale Uniunii Europene sa continue reformele incepute, pentru a accelera iesirea din criza, relateaza AFP, precizeaza NewsIn.

"La nivelul Uniunii Europene, vom face tot ce trebuie pentru a ajuta statele afectate de criza, insa noii membri trebuie sa faca eforturi in egala masura pentru a consolida ce au reusit sa realizeze pana in acest moment", a declarat Almunia, cu ocazia unei conferinte de presa organizata de banca centrala a Poloniei, cu ocazia celei de-a 20-a aniversare a caderii comunismului in Polonia si alegerea unei directii catre economia de piata.

"Acest lucru presupune introducerea de masuri politice interne solide, menite a accelera iesirea din criza si garantarea unei reveniri economice de durata", a adaugat inaltul oficial european.

"Aceste reforme vor ajuta si la facilitarea procesului de aderare la zona euro, aderare ce este un pas crucial pentru noile state membre, din moment ce moneda unica este cheia viitoarei integrari economice, aducand avantaje comerciale si majorand investitiile interne", a mai spus Almunia.

In cadrul discursului, comisarul a felicitat Polonia pentru rezultatele economice. Tara de 38 milioane locuitori este singura din Uniunea Europeana ce a inregistrat crestere economica pozitiva in primul trimestru, PIB-ul avansand cu 0,4% fata de trimestrul precedent.

Presedintele Bancii Centrale Europene
, Jean-Claude Trichet, ce a fost prezent la conferinta, a felicitat de asemenea Polonia pentru rezultatele obtinute. "Polonia a acumulat mai putine dezechilibre macroeconomice si a construit o gama de politici si reforme potrivite contextului mondial din ultimii ani", a spus acesta.

#almunia, #membre, #reforme, #state, #ue , #stiri Jean Claude Trichet