Americanii au din nou incredere in economia mondiala

Miercuri, 12 August 2009, ora 16:21
1629 citiri
Americanii au din nou incredere in economia mondiala

Increderea in economia mondiala a crescut in august la cel mai inalt nivel din ultimele 22 de luni, pe fondul semnalelor ca cea mai grava recesiune mondiala de la cel de-al doilea Razboi Mondial se apropie de final, arata rezultatele unui sondaj Bloomberg si preluat de NewsIn.

Indicele de incredere Bloomberg a crescut in aceasta luna la 58,12 puncte, de la 39,13 puncte in iulie. Aceasta este pentru prima oara cand indicele depaseste 50 puncte, ceea ce inseamna ca numarul optimistilor este mai mare decat al pesimistilor. Indicele increderii participantilor americani in economia Statelor Unite a crescut de la 29,5 puncte la 47,3 puncte, mai arata sondajul.

"Este clar ca recesiunea s-a incheiat si ca urmeaza un fel de revenire", a declarat Nick Kounis, economist in cadrul Fortis Bank Nederland Holding NV, participant la sondaj.

"Avem cea mai mare politica de stimuli monetari si fiscali din istorie, la nivel mondial, si incepem sa-i vedem rezultatele. Probabil urmatoarea dezbatere va fi despre cat de puternica si de sustenabila este revenirea".

Laureatul Premiului Nobel, Paul Krugman, a declarat pe 10 august ca lumea, aflata acum in stadiu de stabilizare, a evitat o noua Mare Criza.

Sondajul la care au luat parte peste 2.300 de utilizatori Bloomberg s-a desfasurat in perioada 3-7 august. De la sondajul anterior, rata somajului din Statele Unite a scazut, cresterea economica inregistrata de Statele Unite si de China in al doilea trimestru a depasit estimarile, iar Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda cheie la un nivel minim record.

Numarul locurilor de munca din Statele Unite a scazut in iulie cu 247.000, dupa un declin de 443.000 in luna precedenta, iar rata somajului a scazut la 9,4%, de la 9,5%.

Saptamana trecuta, indicele Standard & Poor's 500 a depasit 1.000 puncte pentru prima oara din luna noiembrie.

In Europa, economia da, de asemenea, semne de revenire. Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat pe 6 august ca economia zonei euro va inregistra o redresare treptata, urmata de o revenire pe crestere in 2010.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#incredere, #indici, #economie, #mondiala, #criza, #bce, #trichet , #stiri Jean Claude Trichet