Bancile din Grecia, scutite de o taxa speciala (Surse oficiale)

Joi, 21 Iulie 2011, ora 11:52
1122 citiri
Bancile din Grecia, scutite de o taxa speciala (Surse oficiale)

Surse oficiale europene au declarat joi pentru Reuters ca s-a renuntat la ideea unei taxe speciale in sistemul bancar dupa discutiile dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, care au ajuns la o pozitie comuna privind Grecia.

Detaliile acordului dintre cei doi lideri vor fi anuntate in cursul dupa-amiezei.

"Ar trebui sa va asteptati sa nu fie vreo taxa bancara", a declarat una dintre surse, precizand ca presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, care s-a intalnit la randul sau cu Merkel si Sarkozy, este de acord cu aceasta pozitie.

Alte trei surse care participa la o intalnire pregatitoare a summit-ului liderilor zonei euro care va incepe joi au declarat de asemenea ca s-a renuntat la ideea unei taxe speciale asupra bancilor.

Propunerea privind taxarea bancilor a aparut la inceputul acestei saptamani si a fost dur criticata de institutiile financiare.

La summit-ul de joi vor participa si reprezentanti importanti ai industriei bancare, inclusiv directorii generali ai celor mai mari banci din Germania si Franta, Deutsche Bank si BNP Paribas, Josef Ackermann, respectiv Baudouin Prot.

Bancile germane si franceze se numara printre cei mai expusi creditori pe datoria de stat a Greciei.

#banca grecia, #taxa banci grecia, #criza grecia, #grecia , #stiri Jean Claude Trichet