BCE ar putea mari dobanda cheie din aprilie

Joi, 03 Martie 2011, ora 18:03
1894 citiri
BCE ar putea mari dobanda cheie din aprilie

Banca Centrala Europeana a anuntat, joi, in urma sedintei Consiliului Guvernatorilor, ca ar putea mari, din luna aprilie, dobanda cheie de 1%, ca urmare a cresterii presiunii inflationiste, informeaza NewsIn.

"O crestere a ratei dobanzii, cu ocazia urmatoarei sedinte dedicate politicii monetare, este posibila", a declarat Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Frankfurt. Trichet a precizat ca o eventuala crestere nu va reprezenta semnalul pentru o serie de alte "mariri ale ratei dobanzii".

"De la ultima noastra sedinta, din 3 februarie 2011, am inregistrat o crestere a inflatiei, reflectata in marirea preturilor la materiile prime", a spus Trichet. "Analiza economica indica faptul ca riscurile la adresa perspectivelor privind evolutia preturilor sunt in crestere", a adaugat el. "Se impune o atitudine vigilenta pentru a asigura stabilitatea preturilor", a mai spus presedintele BCE.

In sedinta de joi, Consiliul Guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 1,00%, 1,75% si, respectiv, 0,25%, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda cheie, #BCE, #rata dobanzii cheie, #politica monetara , #stiri Jean Claude Trichet