BCE: Statele din zona euro trebuie sa reduca cheltuielile publice

Luni, 20 Iulie 2009, ora 16:26
1460 citiri
BCE: Statele din zona euro trebuie sa reduca cheltuielile publice

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a cerut, luni, statelor din zona euro, in special Frantei, sa reduca cheltuielile publice, aflate printre cele mai ridicate dintre statele industrializate, transmite Reuters.

"In general, europenii din zona euro cheltuie, ca procent din Produsul Intern Brut, mai mult decat alte tari industrializate, iar in zona euro, Franta are cele mai mari cheltuieli publice", a precizat Trichet pentru postul de televiziune francez LCI, relateaza Mediafax.

Oficialul BCE considera ca tarile din zona euro trebuie sa-si stabilieasca prioritatile pentru cheltuieli. "Ceea ce este mai important este definirea prioritatilor", a adaugat el.

Deficitul bugetar al Frantei a ajuns la 3,5% din Produsul Intern Brut (PIB) in 2008 si este asteptat sa creasca, in 2009, pana la 7-7,5%, ca urmare a recesiunii economice si a masurilor de stimulare adoptate de guvern.

Pactul european de stabilitate prevede o limita superioara de 3% din PIB in privinta deficitelor bugetare ale statelor membre ale Uniunii Europene.

 

#deficit, # cheltuieli, # bce, # reducere , #stiri Jean Claude Trichet