Bursele europene au inchis pe verde - 10 Iulie 2010

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 01:05
999 citiri
Bursele europene au inchis pe verde - 10 Iulie 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de vineri pe verde, pe o piata caracterizata de prudenta si un volum scazut al tranzactiilor, informeaza Boursorama, citat de Newsin.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o crestere de 0,54%, pana la 5.132,94 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a avansat cu 0,49%, pana la 6.065,24 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a urcat cu 0,46%, la 3.554,48 puncte.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a facut vineri o serie de declaratii de un optimism moderat in cadrul unei conferinte de la Frankfurt, care au sporit, totusi, increderea investitorilor in evolutia pozitiva a economiilor statelor europene si in iesirea cu bine din criza, dupa o saptamana burisera caracterizata de volatilitate crescuta si temeri.

"Evenimentele din ultimele cateva luni arata clar ca este prea devreme sa ne bucuram de finalul crizei.

Insa, asa cum au facut si pe parcursul acesteia, guvernele si bancile centrale din Europa continua sa reactioneze la circumstantele financiare si economice schimbatoare cu decizii prompte si eficiente", a declarat Trichet.

"Consolidarea fiscala si cresterea economica nu se exclud reciproc. Nu sunt de acord cu punctul de vedere conform caruia reducerea cheltuielilor bugetare va afecta negativ cresterea economica.

Dimpotriva, managementul prudent al fiscalitatii asigura baza unei cresteri echilibrate si sustenabile.

Politicile fiscale orientate catre stabilitate vor asigura increderea in randul consumatorilor, antreprenorilor si investitorilor, care vor ajuta la bunastarea tuturor prin crearea unor noi locuri de munca", a adaugat presedintele Bancii Centrale Europene. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #europene, #investitori, #tranzactii , #stiri Jean Claude Trichet