Euro a atins maximul ultimelor 15 luni fata de dolar

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 16:09
1123 citiri
Euro a atins maximul ultimelor 15 luni fata de dolar

Euro a urcat, vineri, la maximul ultimelor 15 luni fata de dolar, sustinut de asteptarile unor noi majorari ale dobanzii cheie in zona euro, in timp ce moneda americana a fost influentata negativ de riscul ca activitatile guvernului SUA sa fie blocate de un esec al negocierilor privind bugetul, precizeaza Mediafax.

Moneda europeana a urcat la 1,4422 dolari pe unitate pe platforma de tranzactionare EBS, ca urmare a cererii din partea fondurilor suverane din Orientul Mijlociu.

Dolarul a atins cel mai redus nivel dupa decembrie 2009 fata de un cos de sase valute impotante, in conditiile in care Casa Alba si Congresul lucreaza intens pentru un acord referitor la bugetul din acest an, pana la sfarsitul acestei zile, in vederea evitarii opririi activitatilor guvernamentale.

"Cursul euro poate ajunge la 1,5 dolari pe unitate in urmatoarele cateva luni", a declarat Dennis van den Bosch, manager de portofoliu la compania Henderson Global Investors.

Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat, joi, dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 1,25%, iar presedintele Jean-Claude Trichet a declarat ca institutia pe care o conduce este pregatita sa ia noi masuri de acest fel, daca va fi necesar pentru temperarea inflatiei.

#euro, #dolar, #curs valutar, #moneda nationala, #curs bnr , #stiri Jean Claude Trichet