Euro ramane sub presiune pe pietele valutare

Luni, 15 Februarie 2010, ora 16:04
840 citiri
Euro ramane sub presiune pe pietele valutare

Moneda unica europeana a ramas luni sub presiune pe pietele valutare, in conditiile in care investitorii sunt ingrijorati in legatura cu perspectivele economice ale statelor de pe continent, dupa statisticile slabe de vineri, si asteapta detalii privind modul in care UE va sustine Grecia, informeaza In.

In jurul orei 14:50, ora Romaniei, euro era cotat cu 1,3616 dolari, fata de 1,3629 dolari vineri seara.

"Euro ramane sub presiune inainte de reuniunea ministrilor europeni de finante. Piata asteapta detalii privind modul in care ministrii au de gand sa se ocupe de problema Greciei si a datoriei sale", a afirmat Michael Hewson, analist la CMC Markets, citat de AFP.

Ministrii de finante din zona euro, ce se intalnesc luni in cadrul forumului Eurogroup, ar urma sa anunte masuri de disciplina bugetara pentru Grecia, tinand cont de ingrijorarile privind consecintele datoriei elene celor 16 tari ale zonei euro.

Duminica, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, s-a declarat satisfacut de angajamentele europene privind Grecia si a respins indoielile legate de situatia bugetara a altor state din zona euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii, #euro, #grecia, #probleme, #solutii , #stiri Jean Claude Trichet