Euro s-a apreciat in fata dolarului, in ciuda presiunilor de vanzare

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 11:02
1058 citiri
Euro s-a apreciat in fata dolarului, in ciuda presiunilor de vanzare

Euro s-a apreciat usor vineri de la minimul ultimei saptamani, dupa ce o serie de ordine de vanzari au temperat pierderile generate de statisticile din Statele Unite care au aratat o crestere a ratei somajului la 9,5% in iunie, cel mai mare nivel din 1983, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Euro a atins 1,4002 dolari/unitate vineri, pe platforma de tranzactionare EBS, dupa ce s-a depreciat cu peste 1% in timpul sedintei de joi.

La inceputul saptamanii, acesta atinsese maximul ultimei luni de 1,4200 dolari/unitate.

In fata yenului, euro s-a depreciat pana la 133,58 yeni/unitate, dupa ce se ieftinise cu aproape 2% joi.

Ulterior, acesta s-a depreciat la 134,44 yeni/unitate in sedinta de tranzactionare din Asia.

Moneda europeana se confrunta cu presiuni de vanzare si din cauza comentariilor presedintelui Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, potrivit carora activitatea din zona euro va ramane, cel mai probabil, slaba pentru restul anului.

BCE a mentinut dobanda cheie la minimul record de 1%, conform asteptarilor analistilor.

Dolarul a stagnat in fata yenului, la 96 yeni/unitate. Angajatorii americani au eliminat 467.000 slujbe in luna iunie, somajul a crescut si castigurile pe ora au stagnat, oferind putine dovezi ca proiectul administratiei Obama de stimulare a economiei sustine in mod consistent piata muncii, scrie Bloomberg.

Astfel, rata somajului a urcat la 9,5%, pana la cel mai ridicat nivel din august 1983.

Totusi, numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a scazut cu 16.000 saptamana trecuta, in timp ce numarul celor care au continuat sa primeasca ajutor a coborat, de asemenea, conform datelor guvernamentale publicate joi. 

#zona euro, # tranzactionare, # somaj, # proiect, # Obama , #stiri Jean Claude Trichet