Euro s-a depreciat la un minim al ultimelor sapte luni in fata dolarului

Joi, 04 Februarie 2010, ora 13:34
914 citiri
Euro s-a depreciat la un minim al ultimelor sapte luni in fata dolarului

Euro s-a depreciat joi in fata dolarului, coborand sub nivelul de 1.3850 euro/dolar, in contextul in care investitorii sunt ingrijorati de stabilitatea fiscala a Greciei, Portugaliei si Spaniei, inainte de incheierea sedintei Bancii Centrale Europene (BCE), relateaza AFP.

Euro a atins joi un nou minim al ultimelor sapte luni in fata dolarului, moneda europeana fiind afectata de incertitudinile legate de criza bugetara din Grecia si de riscurile ca si alte tari din zona euro, in special Spania si Portugalia, sa se confrunte cu aceleasi probleme.

Euro s-a depreciat pana la 1,3831 dolari in jurul orei 11:05, ora Romaniei, cel mai mic nivel de la mijlocul lunii iunie 2009, dar a revenit ulterior in apropiere de 1,385 dolari.

Investitorii asteapta decizia de politica monetara a BCE si conferinta de presa ce va urma, pentru comentariile presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, in legatura cu situatia fiscala a zonei euro. Analistii estimeaza ca Trichet va repeta ca nu va exista nicio exceptie de la regulile bugetare europene.

Joi, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a sugerat tarilor din zona euro "sa ajute intr-un mod sau altul" Grecia, care trece in prezent printr-o grava criza bugetara.

#euro, #dolar, #curs, #valutar, #zona, #euro, #lei , #stiri Jean Claude Trichet