Ministrul grec de finante: Nimeni nu poate subestima efectul de domino!

Marti, 19 Iulie 2011, ora 12:42
1127 citiri
Ministrul grec de finante: Nimeni nu poate subestima efectul de domino!

Europa nu ar trebui sa subestimeze efectul de domino pe care criza datoriilor elene l-ar putea cauza, a declarat Evangelos Venizelos Ministrul de Finante grec, citat de Reuters.

"Slabiciunea noastra este si punctul nostru forte" declara ministrul de Finante la postul grec de televiziune Skai TV, facand o comparatie intre situatia de acum si greseala pe care administratia Bush a facut-o cu Lehman Brothers.

"Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet nu ii va lasa sa uite efectul de domino pe care prabusirea Lehman Brothers a avut-o. Nimeni nu poate subestima efectul de domino", a adaugat ministrul grec.

Liderii tarilor din zona euro cauta sa gaseasca o solutie la criza datoriilor in care se afla Grecia, inainte de summitul din 21 iulie.

Venizelos sustine ca negocierile au fost destul de dure si ca Grecia nu a acceptat inca o solutie care sa includa intrarea in "default selectiv".

"Trebuie sa se gaseasca o solutie care sa multumeasca pe toata lumea, inclusiv Germania si BCE. Nenumarate scheme au fost analizate pana acum", a declarat Venizelos.

#criza datorii, #datorii grecia, #faliment grecia, #grecia , #stiri Jean Claude Trichet