Perspectiva economiei zonei euro s-a imbunatatit

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 23:24
1368 citiri
Perspectiva economiei zonei euro s-a imbunatatit

Perspectiva economiei zonei euro s-a imbunatatit semnificativ, dar riscurile inflationiste ar putea creste, a declarat, vineri, Axel Weber, seful Bundesbank si membru in conducerea Bancii Centrale Europene (BCE), transmite Bloomberg, potrivit Mediafax. 

"Riscurile privind perspectiva pe termen mediu a inflatiei, care sunt in prezent echilibrate, s-ar putea amplifica", a afirmat Weber, care a aratat ca perspectiva economica s-a imbunatatit considerabil.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a reintrodus, miercuri, combaterea inflatiei pe agenda bancii, indicand astfel ca dobanda de politica monetara ar putea fi majorata, daca va fi nevoie.

Inflatia din zona euro s-a accelerat luna trecuta la 2,2%, depasind tinta de 2% a BCE pentru prima oara in peste doi ani, iar Trichet a declarat ca ritmul de crestere a preturilor s-ar putea accelera in perioada urmatoare, urmand sa se atenueze spre sfarsitul acestui an.

Citigroup a revizuit estimarea privind perioada in care BCE va mari dobanda cheie de la primul trimestru din 2012 la al doilea semestru al acestui an. BCE a mentinut miercuri dobanda cheie la minimul record de 1%. 

#zona euro, #perspective, #inflatie , #stiri Jean Claude Trichet