Presedinte BCE: Inflatia ramane prioritara

Duminica, 28 August 2011, ora 17:40
1180 citiri
Presedinte BCE: Inflatia ramane prioritara

Jean-Claude Trichet a declarat ca inflatia ramane o prioritate, intrebat daca riscul unei cresteri economice slabe este mai mare decat cel al cresterii preturilor, conform Mediafax.

"Consideram ca ancora foarte solida a asteptarilor privind inflatia reprezinta una dintre cele mai importante active de care dispunem. Este ceva absolut esential pentru incredere", a declarat Trichet la conferinta anuala a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming.

Aceasta incredere ajuta apoi in circumstante dificile, contribuind la mentinerea cresterii economice, a continuat seful BCE.

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a declarat la aceeasi conferinta ca riscurile de intrare in recesiune sunt mai importante decat riscurile inflationiste.

Ea a recomandat ca politica monetara sa ramana foarte relaxata, remarca ce a parut adresata tocmai BCE, care a ridicat dobanzile in doua randuri in ultimele patru luni.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#trichet, #banca mondiala, #inflatie, #crestere economica, #criza , #stiri Jean Claude Trichet