Tensiunile din Iran intensifica riscurile economice

Duminica, 21 Iunie 2009, ora 23:56
1294 citiri
Tensiunile din Iran intensifica riscurile economice

Tensiunile din Iran au intensificat riscurile economice globale si evidentiaza nevoia pentru un sistem financiar la nivel mondial, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet.

"Orice tensiuni geostrategice in plus reprezinta un evident risc pentru economia internationala", a declarat Trichet pentru postul de radio Europe 1, citat de Reuters.

El a adaugat ca luptele iscate de alegerile din Iran dauneaza increderii investitorilor.

"Incidentele sunt recente, deci nu au afectat economia internationala inca, dar sunt un factor de risc", a spus Trichet.

"Putem discuta despre Iran ca parte a unei analize mai detaliate despre riscurile asociate cu pietele de petrol, nu doar din cauza Iranului, ci din cauza intregii regiuni", a adaugat presedintele BCE.

Potrivit spuselor sale, incidentele din Iran au evidentiat nevoia pentru reglementari mai severe, conform concluziei la care au ajuns statele bogate si emergente ce fac parte din G20.

"Suntem nevoiti sa traim cu aceste riscuri si trebuie sa intarim economia internationala si pietele financiare, deci sunt de parere ca Iranul este un argument in plus pentru a ne misca mai repede", a declarat Trichet.

"Nu trebuie sa dramatizam lucrurile. Trebuie sa urmarim ceea ce se intampla cu multa atentie, sa fim pe cat de responsabili se poate si sa intarim solidaritatea sistemului international", a incheiat seful BCE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iran, #tensiuni , #stiri Jean Claude Trichet