Trichet cere noi masuri de consolidare a politicilor macroeconomice si bugetare europene

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 18:21
1450 citiri
Trichet cere noi masuri de consolidare a politicilor macroeconomice si bugetare europene

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a facut apel pentru noi masuri de consolidare a politicilor macroeconomice si bugetare europene, relateaza Wall Street Journal, relateaza Mediafax.

"Cerem un salt cuantic in consolidarea guvernantei economiei europene, in special in zona euro. Sunt convins ca Parlamentul European va merge in aceasta directie", a spus Trichet intr-un interviu acordat postului public de televiziune din Olanda.

Jurgen Stark, membru in conducerea BCE, a cerut, vineri, intr-un interviu, un nou acord priviond regulile in domeniul bugetelor, afirmand ca Franta, Germania si alte state din UE nu intaresc suficient aceste reglementari, in Pactul European de Stabilitate.

Trichet a reiterat totodata faptul ca BCE este in alerta in privinta riscurilor inflationiste pe termen mediu, dupa ce preturile mari ale energiei si materiilor prime au accelerat inflatia.

"Trebuie sa fim in alerta, pentru a evita efectele inflationiste de runda a doua", a spus seful BCE, Earatand ca este important sa fie evitata orice majorare a altor preturilor, care ar crea probleme pentru stabilitatea preturilor pe termen mediu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trichet, # politici, # europene, # masuri , #stiri Jean Claude Trichet