Trichet: Cresterea economica se mentine puternica, insa riscurile inflatiei ameninta in continuare

Luni, 05 Mai 2008, ora 16:00
950 citiri
Trichet: Cresterea economica se mentine puternica, insa riscurile inflatiei ameninta in continuare

Cresterea economica mondiala ramane puternica, in special datorita rezistentei statelor emergente, insa riscurile inflatiei sunt in continuare importante, a declarat luni purtatorul de cuvant pentru 10 din marile banci centrale mondiale (G 10), Jean Claude Trichet, citat de AFP."Cresterea economica mondiala ramane importanta, in ciuda incetinirii observata intr-un numar de state industrializate si datorita rezistentei remarcabile a unui numar de state emergente", a declarat Trichet, cu privire la tema intrunirii bilunare G10 la sediul Bancii Reglementelor Internationale (BRI) la Bale.


"Am observat o crestere continua la un nivel important chiar daca aceasta este putin mai redusa decat anul precedent", a adaugat Trichet in cadrul unei conferinte de presa.


Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, a estimat ca "riscurile inflatiei sunt semnificative", din cauza cresterii preturilor energiei, materiilor prime si alimentelor.


Aceasta crestere a costurilor "este perceputa in toate statele fara exceptii", atat in tarile emergente cat si in cele industrializate, a adaugat Trichet. rol de semnal pentru persistenta presiunilor inflationiste.