Trichet: Zona euro trebuie sa sprijine Grecia

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 09:21
1270 citiri
Trichet: Zona euro trebuie sa sprijine Grecia

Zona euro trebuie sa ofere Greciei un pachet de sprijin care sa reduca riscul extinderii problemelor in alte tari din regiune, a declarat, joi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, citat de Reuters, precizeaza Mediafax.

Temerile legate de extinderea crizei din Grecia in alte tari din zona euro care au probleme bugetare s-au amplificat in ultimele zile, dupa ce agentia Standard&Poor's a retrogradat ratingurile suverane ale Portugaliei si Spaniei.

Trichet a aratat ca zona euro trebuie sa ia masuri ferme pentru a preveni agravarea problemelor.

"Cel mai mult avem nevoie in acest moment de o strategie clara care sa ne ghideze cum sa iesim din aceste evenimente tulburi", a declarat Trichet la un summit economic din Munchen.

El a facut apel la sprijin, care sa permita "evitarea materializarii riscurilor financiare in zona euro".

Trichet a refuzat sa comenteze despre negocierile care au loc la Atena intre autoritatile elene si reprezentantii Comisiei Europene, FMI si ai BCE, dar a spus ca are incredere in rezultatul acestora, pe care il asteapta in cateva zile.

Seful BCE a adaugat ca actuala criza financiara continua sa puna probleme profunde economiei europene si a cerut reformarea reglementarilor bugetare in Europa si supravegherea mai stricta a finantelor publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #euro, #grecia, #sprijin, #trichet, #zona , #stiri Jean Claude Trichet