Zilele Culturale ale BCE vor avea ca tema Romania

Marti, 03 Iunie 2008, ora 15:26
1367 citiri
Zilele Culturale ale BCE vor avea ca tema Romania

Banca Centrala Europeana (BCE) si Banca Nationala a Romaniei vor organiza, in 2009, a saptea editie a Zilelor Culturale ale BCE, la Frankfurt, avand ca tema Romania, a anuntat BNR. "Presedintele BCE, Jean Claude Trichet, a anuntat ca "Romania" va fi tema zilelor culturale ce se vor organiza in anul 2009. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si-a exprimat satisfactia pentru oportunitatea oferita tarii noastre de a prezenta si promova valorile culturale romanesti si contributia acestora la cultura europeana", se mai precizeaza in comunicatul de presa.


Trofeul ce simbolizeaza Zilele culturale ale BCE va fi pastrat, timp de un an, la BNR.


Initiativa organizarii Zilelor Culturale ale BCE a fost lansata in anul 2003, cu scopul de a oferi locuitorilor din Frankfurt si regiunea Rin-Main, dar si vizitatorilor, posibilitatea de a cunoaste principalele repere culturale ale statelor membre ale Uniunii Europene si de a sublinia ideea ca, in principal, cultura este cea care intareste legaturile dintre natiunile Europei.


Organizate anual, pe parcursul a trei saptamani, Zilele Culturale ale BCE cuprind manifestari din toate domeniile vietii culturale specifice unui stat membru al UE. Pentru a marca a 10-a aniversare a BCE si a SEBC, anul 2008 a fost dedicat tuturor celor 27 de state membre.


Luni, 2 iunie 2008, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a participat la Frankfurt, in delegatia Romaniei condusa de presedintele Traian Basescu, la incheierea evenimentelor care au marcat implinirea unui deceniu de la infiintarea Bancii Centrale Europene si a Sistemului European al Bancilor Centrale. In acelasi cadru, a avut loc si ultimul act al manifestarilor desfasurate sub emblema Zilelor Culturale ale BCE.