Zona euro nu va trece printr-o recesiune W

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 12:15
1364 citiri
Zona euro nu va trece printr-o recesiune W

Presedintele Bundesbank si membru in Consiliul Guvernatorilor al BCE, Axel Weber, a declarat ca exista anumiti factori in zona euro si in alte economii importante care arata ca o recesiune in forma de W este improbabila, iar perioada cea mai dificila a fost depasita, transmite Reuters.

"Am vazut o stabilizare remarcabila a situatiei la nivel mondial, in ultimele luni. Putem spune cu siguranta ca am depasit perioada cea mai dificila. Cu toate acestea, riscurile sunt inca ridicate si nu exista motive pentru a fi foarte optimisti, avand in vedere revenirea economica fragila", a spus Weber, precizeaza Mediafax.

El a apreciat ca stabilitatea preturilor nu va fi afectata pe termen mediu de politicile autoritatilor din zona euro, regiune care reuneste cele mai mari economii ale Europei.

Continuarea programelor de stimulare economica, increderea si absenta riscurilor inflationiste sunt factori care contribuie la o perspectiva imbunatatita a economiei, a adaugat oficialul BCE.

Cu toate acestea, Weber considera ca nu a sosit inca momentul renuntarii la masurile anticriza.

Inflatia din zona euro a inregistrat in ultimele luni cote negative. Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, anticipeaza ca preturile de consum vor reincepe sa creasca in viitorul apropiat.

#zona, #euro, #state, #recesiune, #bce , #stiri Jean Claude Trichet