Franks: Galagia politica din Romania, unul dintre motivele pentru neincrederea in economie

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 14:17
1639 citiri
Franks: Galagia politica din Romania, unul dintre motivele pentru neincrederea in economie

Galagia politica din Romania si problemele din restul Europei sunt motivele principale pentru care increderea populatiei nu a revenit, dar perceptia se va schimba odata cu revenirea economiei, cresterea salariilor si scaderea somajului, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI.

"Unul din motivele pentru care increderea nu si-a revenit in totalitate este ca oamenii se uita si la restul Europei, iar acest lucru nu le da incredere. Poate fi, insa, si o chestiune de galagie politica, aici in Romania. Increderea oamenilor in activitatea economica va fi restaurata atunci cand ei vor vedea ca salariile cresc, somajul scade, iar odata cu revenirea cresterii economice se va construi un cerc virtuos", a declarat Jeffrey Franks pentru Mediafax.

Intrebat daca increderea are legatura cu capacitatile profesionale ale guvernantilor, si daca Romania nu ar trebui sa urmeze exemplul Bulgariei in aceasta materie, Franks s-a limitat in a spune ca nu poate comenta pe marginea acestui subiect, nefiind in masura sa compare popularitatatile politice.

#jeffrey franks, #fmi, #politica Romania neincredere , #FMI