Franks: "Romania se indreapta spre furtuna"

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 18:23
1668 citiri
Franks: "Romania se indreapta spre furtuna"

Romania se indreapta spre furtuna putin mai pregatita decat acum doi ani, sustine Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. Afirmatia vine in contextul discutiilor dintre premierul Emil Boc si FMI din aceasta seara.

Premierul roman, Emil Boc, si liderii coalitiei de guvernare s-au intalnit cu oficialii Fondului Monetar International (FMI), pentru a discuta bugetul pe anul viitor.

"Romania se indreapta spre furtuna," a spus Jeffrey Franks, dupa ce premierul Emil Boc a mentionat ca bugetul este pregatit pentru vreme rea.

Emil Boc a declarat ca in cazul in care vremea din Europa in anul 2012 va fi rea, atunci Romania va fi pregatita pentru ca are un buget adecvat. Franks i-a dat dreptate Premierului si considera ca Romania este mult mai pregatita sa intre in al doilea val de "furtuni" economice de anul viitor, decat era in urma cu doi ani si jumatate.

"Pentru 2012 vom pregati un buget de stat de vreme rea si, in cazul in care vremea va fi mai buna, va fi mai buna pentru toti. Deci, este mai bine sa prevenim raul si sa consolidam stabilitatea noastra macroeconomica. Asa cum am vazut azi, in mod special in Grecia, nu vom primi stiri foarte pozitive, din cate stiu, asadar vremea in Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte buna, dar, asa cum am spus, noi ne vom pregati nu pentru cea mai buna vreme in 2012, dar in cazul in care vom avea o vreme mai buna, va fi mai bine pentru toata lumea sau macar nu va fi furtuna. Daca nu va fi furtuna, va fi mai bine pentru toata lumea aici in Romania si in Europa", a spus Boc oficialilor FMI.

Guvernul tinteste o crestere economica de 2% pentru 2012 si un deficit bugetar sub 3%.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discutie cu autoritatile romane vizand constructia bugetului pe anul viitor si reforma companiilor de

#Jeffrey Franks FMI intalnire Guvern , #FMI