Jeffrey Franks: Schimbarile politice nu influenteaza acordul cu FMI

Marti, 07 Februarie 2012, ora 12:05
1649 citiri
Jeffrey Franks: Schimbarile politice nu influenteaza acordul cu FMI

Jeffrey Franks face asigurari ca schimbarile politice din aceasta saptamana nu vor afecta acordul incheiat intre Romania si FMI.

"Discutiile au avut loc, avem niste intelegeri, dorim ca guvernul sa fie pus in functie si dorim ca noul guvern sa continue aceste intelegeri pe care le avem. Sper ca vom respecta, impreuna, programul deja stabilit", a declarat Jeffrey Franks pentru The Money Channel.

Franks subliniaza faptul ca FMI nu se va implica in problemele politice ale Romaniei, insa spera ca relatia actuala dintre institutie si guvernul roman sa ramana neschimbata.

"Suntem in contact permanent si foarte apropiat cu Coalitia si Opozitia. Daca se va schimba puterea dupa alegeri, oricine va veni la putere, vom avea un dialog foarte bun. Daca opozitia va veni la putere, vor fi niste pozitii diferite, dar ne vom adapta", a adaugat seful FMI.

Jeffrey Franks a punctat de asemenea si rezultatele economice bune obtinute de Romania in ultimul an:

"In decembrie, am vazut ca 2011 s-a incheiat cu un bilant mai bun. Am incurajat guvernul sa faca tot ceea ce poate ca, in 2011, sa mai dea ceva. Asta au incercat sa faca, sa mai puna bani in sistemul social. Revenind la 2012, deficitul trebuie sa scada in continuare", a declarat Jeffrey Franks.

Seful FMI considera ca Romania se afla pe drumul relansarii economice:

"Cred ca Romania a trecut peste pragul critic al crizei economice. Schimbarile in economie au inceput sa fie simtite de populatie, somajul a inceput sa scada. Salariile din sectorul privat au inceput sa creasca din nou. Inseamna ca situatia economica a inceput sa se imbunatateasca. Banii incep sa vina, oamenii incep sa-si permita cheltuieli. In domeniul constructiilor se pare ca va fi, din nou, o crestere. Sunt multe semne ca este mai bine", sustine Jeffrey Franks.

In ceea ce priveste incheierea unui nou acord, Jeffrey Franks a ezitat sa precizeze o data anume:

"Acordul nostru se va incheia peste un an si jumatate. Avem asteptari ca este un program preventiv. Pana acum, au fost tot felul de situatii care au bulversat economia in Europa. Este prea devreme sa discutam de un nou acord preventiv. Poate in 6 - 8 luni", a declarat Jeffrey Franks.

#jeffrey franks, #fmi , #FMI