Arieratele, incluse in noul acord cu FMI

Marti, 08 Februarie 2011, ora 11:17
1700 citiri
Arieratele, incluse in noul acord cu FMI

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti ca inca exista probleme majore la nivelul arieratelor, numai cele ale companiilor de stat totalizand 5% din PIB, iar noul program va cuprinde un criteriu de performanta privind arieratele, anunta NewsIn.

"Am inregistrat progrese in ceea ce priveste eliminarea arieratelor bugetului de stat. Dar inca mai exista probleme substantiale la nivelul bugetelor locale, a intreprinderilor de stat. Numai arieratele companiilor de stat totalizeaza 5% din PIB.

Programul nostru va cuprinde un criteriu de performanta privind arieratele bugetului de stat si bugetelor locale", a mentionat Jeffrey Franks.

Acesta a adaugat ca aceste facturi neplatite constituie o bariera in calea cresterii, pentru ca societatile care au arierate nu mai fac investitii.

Intrebat daca arieratele au crescut, avand in vedere ca anterior se estimase ca acestea reprezinta 3% din PIB, Jeffrey Franks a mentionat ca a fost extinsa baza de date.

"Intre timp am lucrat la extinderea bazei de date, iar totalul sumei arieratelor crestea pe masura ce adaugam noi companii", a spus Franks, care a adaugat ca arieratele sunt la un nivel suficient de mare incat sa traga in jos economia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#arierate, #acord fmi, #finantare, #arieratele companiilor de stat, #Jeffrey Franks , #stiri Jeffrey Franks