CC, despre OUG 50: prevederile legii trebuie sa fie in avantajul clientilor

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 16:21
1133 citiri
CC, despre OUG 50: prevederile legii trebuie sa fie in avantajul clientilor

Reprezentantii Consiliului Concurentei s-au intalnit vineri cu experti ai Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene pentru a analiza aspecte privind aplicarea OUG50/2010 si efectele acesteia, precum si pentru a discuta despre concurenta in sistemul bancar romanesc,a anuntat autoritatea intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Reprezentantii Consiliului Concurentei au sustinut ca este important ca forma finala a Ordonantei 50 sa pastreze facilitatile pentru consumatori, respectiv transparentizarea costurilor creditelor prin standardizarea comisioanelor si asigurarea unui grad mai mare de mobilitate a clientilor prin eliminarea comisionului de rambursare anticipata la toate tipurile de credite.

"Vom acorda sprijinul nostru pentru ca Ordonanta sa aduca clarificari, astfel incat sa fie in avantajul consumatorilor, dar, in acelasi timp, sa nu afecteze sistemul bancar.

Atat noi cat si reprezentatii FMI am fost de accord ca este foarte important sa fie mentinuta stabilitatea si increderea in sistemul bancar romanesc.

Decizia finala este a Parlamentului, unde ordonanta se afla in dezbatere", a declarat presedintele Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

De asemenea, expertii Consiliului au subliniat ca in urma aplicarii Ordonantei au fost deja modificate 8 milioane de contracte si ar fi de dorit ca forma finala sa nu conduca la alte eforturi, atat din partea bancilor, cat si a consumatorilor pentru a modifica din nou contractele.

Consiliul Concurentei colaboreaza cu autoritatile romane pentru a raspunde intrebarilor Comisiei Europene legate de aplicarea Ordonantei 50/2010 care implementeaza o Directiva Europeana (2008/48/C).

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat joi dupa intalnirea cu reprezentantii Ministerului de Finante, ca modificarea OUG 50/2010 privind contractele de credit ale populatiei va fi o conditie a FMI pentru eliberarea urmatoarei transe.

"Trebuie sa avem o ordonanta satisfacatoare, altfel nu putem merge mai departe.

Nu este numai opinia noastra, ci si a Comisiei Europene", a declarat Franks. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#consiliul concurentei, #banci, #oug, #credite , #stiri Jeffrey Franks