Discutia despre majorarea salariilor este prematura (Ialomitianu)

Luni, 01 August 2011, ora 14:47
1671 citiri
Discutia despre majorarea salariilor este prematura (Ialomitianu)

Ministrul Finantelor crede ca discutia despre majorarea salariilor este prematura, prioritatea este rectificarea bugetara, conform NewsIn.

"E prematur sa discutam despre majorarea salariilor", a spus Ialomitianu.

El a precizat ca prioritara este rectificarea bugetara, iar obiectivul ei "se refera la bani pentru investitii, cu ocazia rectificarii vom da bani pentru investitii".

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat luni, pentru NewsIn, ca in cadrul coalitiei nu s-a luat vreo decizie in sensul majorarii salariilor incepand cu luna octombrie 2011, ci s-a discutat doar despre recuperarea taierilor facute anul trecut, dar din 2012.

Intrebat daca in coalitie s-a luat decizia majorarii salariilor bugetarilor incepand cu 2011, Kelemen a raspuns ca nu.

El a explicat ca discutiile din coalitie au fost purtate "in sensul ca anul viitor, in functie de ce posibilitati sunt, asa cum am promis, sa repunem din salariile taiate".

"Nu cunosc declaratiile lui Pambuccian, dar astfel de discutii astazi in coalitie nu au existat, privind octombrie 2011", a mai mentionat Kelemen, referindu-se la informatiile date de liderul minoritatilor altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian care a anuntat luni ca s-ar fi stabilit in coalitie majorarea salariilor bugetarilor din octombrie 2011.

Intrebat daca exclude posibilitatea ca salariile bugetarilor sa fie majorate totusi chiar incepand din 2011, liderul UDMR a raspuns ca nu poate spune ce este exclus sau nu.

"Nu am discutat despre salariile din 2011, ci doar posibilitatea de a mari anul viitor, dar nici aici nu am discutat in prea multe detalii, pana nu vedem bugetul. A fost o discutie mai mult ipotetica", a intarit el.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni ca in lunile care urmeaza ar putea exista spatiu pentru o recuperare modesta a salariilor din sectorul public, pe fondul reducerii numarului de bugetari si a mentinerii cheltuielilor curente sub un control strans.

#ialomitanu, #majorare salalariu, #rectificare buget, #salariu , #stiri Jeffrey Franks