Dragoi: Finantele au in continuare ca tinta un deficit bugetar de 7,3% din PIB

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:02
1119 citiri
Dragoi: Finantele au in continuare ca tinta un deficit bugetar de 7,3% din PIB

Ministerul Finantelor Publice (MFP) tinteste in continuare un deficit bugetar de 7,3% din PIB la finalul acestui an, iar finantarea acestuia se va face prin focalizarea pe piata interna, a declarat joi secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi, potrivit NewsIn.

"Incercam sa inchidem anul pe un deficit de 7,3%, acesta este targetul nostru. In momentul acesta, ne concentram pe piata interna, in lei dar si in euro, insa avem si alte posibilitati in discutie", a afirmat Dragoi.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa mentina deficitul bugetar in limita a 7,3% din produsul intern brut (PIB) la finalul acestui an, insa seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, preciza in 6 noiembrie, la finalul misiunii de evaluare, ca deficitul bugetar estimat pentru 2009 este de 7,8% din PIB, luand in calcul si efectul masurilor fiscale recent validate de Curtea Constitutionala.

Intrebat despre posibilitatea unui nou club-loan, secretarul de stat din MFP a spus ca nu Ministerul Finantelor poate solicita un astfel de imprumut bancilor, ci bancile trebuie sa vana la Finante.

#deficit, #drogoi, #finante , #stiri Jeffrey Franks