FMI anunta vesti bune

Luni, 25 Iulie 2011, ora 18:12
1644 citiri
FMI anunta vesti bune

"Nu suntem la finalul misiunii, de obicei ne intalnim la sfarsit. Suntem abia la mijloc, dar cred ca avem niste vesti bune de anuntat, asa cum probabil ca stiti deja", a spus seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, provocand replica presedintelui ca el "incepe cu vestile proaste intotdeauna", anunta NewsIn.

"Nu suntem la finalul misiunii, de obicei ne intalnim la sfarsit. Suntem abia la mijloc, dar cred ca avem niste vesti bune de anuntat, asa cum probabil ca stiti deja", a spus Franks, provocand replica presedintelui ca el "incepe cu vestile proaste intotdeauna".

"Eu incep cu vestile bune. Am evaluat performantele din cadrul programului pana la mijlocul anului si am descoperit ca tintele au fost atinse in ceea ce priveste criteriile de performante in practic toate domeniile", a continuat Franks.

Seful misiunii FMI a spus ca mai exista un domeniu care este inca in analiza, dupa cum exista domenii in care trebuie continuate eforturile, precum sistemul medical, insa "vedem ceva miscare in zonele cheie". 

"Cred ca ne vom intoarce cu un raport bun la Washington pentru urmatoarea analiza a Board-ului, dar desigur ca trebuie sa lucram impreuna la rectificarea bugetara din 2011, la bugetul din 2012 si la zona structurala in general", a mai spus Jeffrey Franks.

Traian Basescu a sustinut ca un obiectiv care trebuie negociat este tinta de deficit, admitand ca Romania trebuie sa-si adapteze sistemul la ESA pentru a evita "discrepantele" cu UE.

"Probabil va trebui sa fixam ca tinta teoretic 2,5% pentru a avea 3% pe ESA, dar aici va stiu punctul de vedere.

Aici trebuie sa discutam, poate sa fixam 2,8-2,9%, undeva pe aici, sa negociem", a spus presedintele, precizand ca nu trebuie luata o decizie "definitiva" acum, ci probabil in octombrie, in cadrul urmatoarei misiuni, insa trebuie gasita o solutie pentru a nu opri investitiile.

"Din cauza realitatilor de pe piata internationala, trebuie sa avem in vedere ca cel mai puternic investitor sa fie guvernul in urmatoarea perioada, altfel nu putem face ca lucrurile sa inainteze", a conchis Traian Basescu.

#jeffrey franks, #fmi romania basescu, #fmi , #stiri Jeffrey Franks