Franks: cred ca Basescu va lua masuri in legatura cu TVA si neimpozitarea pensiilor

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 16:06
793 citiri
Franks: cred ca Basescu va lua masuri in legatura cu TVA si neimpozitarea pensiilor

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca a discutat cu presedintele Basescu despre problema votului din Parlament prin care a fost redusa TVA la alimentele de baza, iar pensiile sub 2000 lei vor fi neimpozitate, aratand ca seful statului a lasat sa se inteleaga ca va lua masuri, relateaza Mediafax.

"Am discutat aceasta problema cu presedintele Basescu si cred ca va lua masuri in aceasta privinta", a spus Franks dupa o intalnire cu mai multi reprezentanti ai patronatelor.

Intrebat cand a avut loc aceasta discutie, Franks a precizat ca in urma cu doua zile.

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la Doljesti (Neamt) ca isi va exprima opinia cu privire la proiectele de reducere a TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei dupa ce le va citi, precizand ca pana in prezent toate informatiile pe care le are sunt din presa.

Traian Basescu a evitat sa spuna daca va promulga legile, declarand ca nu le-a citit pentru ca inca nu le-a primit. 

Surse guvernamentale au declarat joi pentru MEDIAFAX ca premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii FMI ca situatia generata de proiectele adoptate de catre deputati, privind TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, va fi rezolvata rapid, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

Guvernul considera ca cele doua propuneri legislative nu sunt in concordanta cu Strategia fiscala transmisa deja Legislativului si asteapta finalizarea procedurii in cazul acestor proiecte, pentru a stabili daca trebuie sa intervina. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#basescu, #franks, #impozit, #pensii, #tva , #stiri Jeffrey Franks