Franks: Deficitul bugetar trebuie redus la 4,4% din PIB anul viitor

Luni, 10 Mai 2010, ora 10:15
1327 citiri
Franks: Deficitul bugetar trebuie redus la 4,4% din PIB anul viitor

Guvernul s-a angajat cu FMI sa faca o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finantelor publice locale si aprobarea legii salarizarii unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar pana la 4,4% din PIB in 2011, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

"Legea finantelor publice locale ar trebui modificata pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a imbunatati performanta la nivel local si pentru a asigura o distribuire fiscala echitabila la toate nivelurile guvernamentale", a spus Franks, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca este important ca legea salarizarii unice sa fie aprobata tot pana la septembrie 2010.

Pe de alta parte, Fabienne Ilkowitz, reprezentantul Comisiei Europene in delegatia FMI, a recunoscut ca Romania a facut progrese in ceea ce priveste reformele, respectiv aprobarea de catre Parlament a legii responsabilitatii fiscale, si se asteapta ca legea salarizarii unice si cea a pensiilor sa fie aprobate in curand.

"Aceste masuri ar trebui sa duca la coborarea tintei de deficit bugetar pana la 4,4% din PIB anul viitor", a explicat Franks.

El a precizat ca alte masuri care trebuie implementate vizeaza intensificarea eforturilor de reducere a evaziunii fiscale, diminuarea costurilor pentru intreprinderile publice de stat si noi actiuni pentru reducerea ineficientei si risipei in sistemele de educatie si sanatate.

FMI a convenit cu autoritatile romane ca tinta de deficit bugetar pentru acest an sa creasca de la 5,9% din PIB la 6,8% din PIB. 

#franks, # deficit, # bugetar , #stiri Jeffrey Franks