Franks: nu i-am vazut niciodata pe presedinte si pe premier atat de angajati

Marti, 25 Mai 2010, ora 11:01
1017 citiri
Franks: nu i-am vazut niciodata pe presedinte si pe premier atat de angajati

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, este optimist ca Guvernul va reusi sa implementeze masurile de reducere a cheltuielilor bugetare asumate cu institutia financiara, spunand ca nu i-a vazut niciodata pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Emil Boc atat de angajati intr-o actiune, relateaza Mediafax.

"Nu i-am vazut niciodata pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Emil Boc atat de angajati intr-o actiune. Vad cu certitudine un angajament foarte, foarte puternic din partea lor", a declarat Franks pentru MEDIAFAX, mentionand ca este optimist ca Guvernul va merge mai departe cu programul.

Potrivit reprezentantului FMI, masurile asumate de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care scaderea drastica a salariilor, cu 25%, si cu 15% a pensiilor, vor fi suficiente pentru a inchide decalajul care s-a creat la nivel bugetar.

"Vreau sa fiu foarte clar, calculele noastre sugereaza ca daca ei (Guvernul - n.r.) implementeaza ceea ce s-au angajat, va fi suficient pentru a inchide decalajul bugetar creat, dar vor face si un serviciu substantial Romaniei prin reducerea incertitudinilor si vor ajuta la izolarea tarii de socuri venite din regiune", a spus Franks.

O delegatie din partea institutiilor financiare internationale s-a aflat in perioada 27 aprilie-9 mai la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic convenit in cadrul acordurilor de imprumut extern.

In urma negocierilor, partea romana s-a angajat fata de partenerii externi la masuri de reducere drastica a cheltuielilor bugetare si urmeaza sa reduca fondul de salarii al sectorului public cu 25%, pensiile cu 15%, sa restranga semnificativ programele si ajutoarele sociale si sa taie masiv subventiile de stat.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#franks, #premieri, #basescu, #angajati , #stiri Jeffrey Franks