Franks: O ordonanta nu rezolva problemele sistemului financiar romanesc

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 23:48
1407 citiri
Franks: O ordonanta nu rezolva problemele sistemului financiar romanesc

"O ordonanta nu poate rezolva problemele sistemului financiar din Romania, singura cheie fiind asigurarea unei stabilitati macroeconomice care sa conduca la o reducere a dobanzilor la credite", este de parere seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, scrie Newsin.

"Nu te poti astepta ca orice ordonanta sa rezolve problemele sistemului financiar din Romania. Trebuie sa avem destula incredere in economie, astfel incat sa vina in jos atat prima de risc, cat si dobanzile. Pentru mine, cheia este sa asiguram o stabilitate macroeconomica si asta va permite ca ratele dobanzii sa fie mai mici", a mentionat Franks.

El sustine ca o legislatie de scadere a dobanzilor nu poate fi data cand conditiile din piata nu o permit.

Pe de alta parte, Franks a mentionat ca ceea ce vrea FMI este ca economia Romaniei sa se imbunatateasca si nu sa sprijine un Guvern anume.

"Aveti un presedinte, aveti un prim-ministru.... Noi furnizam sfaturi, sprijin economic, noi nu conducem tara si nu dorim acest lucru. Nu as vrea sa fiu in bocancii primului ministru. Are o sarcina mult mai dificila decat a mea. Eu incerc sa ajut tara. Nu sprijinim un prim-ministru anume, un Guvern anume. Noi vom lucra cu orice Guvern va avea Romania. Daca maine se schimba Guvernul, vom lucra cu noul prim-ministru la fel cum am lucrat cu cel vechi, pentru ca ceea ce dorim noi este ca economia Romaniei sa se imbunatateasca", a mai spus Franks. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#50, #credite, #dobanzi, #economie, #jeffrey franks, #ministru, #oug, #prim , #stiri Jeffrey Franks